Voor wie?

We richten ons bij de jeugd op kinderen en jongeren tussen de 6 en de 18 jaar en hun opvoeders. Heeft u een kind wat net onder deze leeftijdsgrens zit of juist bijna 18 jaar is dan kunt u wel altijd contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

 

 

We hebben contracten met de gemeenten voor de kinderen en jongeren uit de 9 gemeenten van West-Brabant west (Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Zundert). We hebben ook een contract voor Zeeuwse kinderen, waardoor ook cliënten van het eiland Tholen en uit Zuid-Beveland welkom zijn.

Wat doen we?

Binnen onze praktijk bieden we voor onze cliënten tot 18 jaar de volgende diensten aan;

Psycho-diagnostisch onderzoek voor sociaal-emotionele problematiek. Er wordt hierbij verklarend gezocht naar factoren die een rol spelen in de klachten van een cliënt. Het onderzoek kan echter ook gericht zijn op het vaststellen van:

  • Autisme
  • AD(H)D
  • Intelligentie

Behandeling en begeleiding bij klachten op het gebied van of voortkomend uit:

  • Autisme
  • AD(H)D
  • Angst
  • Trauma (EMDR)
  • Rouw
  • Stemmingsproblemen
  • Disharmonisch intelligentieprofiel
  • Thuiszitters
  • Overgang naar de middelbare school

Dit alles gaat altijd samen met ouderbegeleiding, gericht op het verder ontwikkelen van het kind, om het gezin als geheel weer terug in hun eigen kracht te kunnen zetten. Hiernaast vindt er waar nodig opvoedondersteuning plaats en zal waar nodig ook het netwerk rondom het gezin worden betrokken om uiteindelijk weer zonder hulpverlening verder te kunnen.

Voorafgaan aan de start van elk zorgtraject zal in een intake en met behulp van vragenlijsten worden geïnventariseerd of we de benodigde, specifieke zorg kunnen bieden. Mocht blijken dat doorverwijzing nodig is, dan zullen we u op weg helpen naar een andere zorgaanbieder die dan wel die specialistische zorg kan bieden.

Homs Psychologie biedt geen zorg op het gebied van:

  • Bemiddeling in (v)echtscheidingen       
  • Verslavingsproblematiek 
  • Persoonlijkheidsproblematiek 

Waar werken we?

Onze praktijk is gevestigd aan de Halsterseweg 284 in Bergen op Zoom; een centraal punt in Bergen op Zoom. Parkeren is er gratis en het is dicht bij alle middelbare scholen van Bergen op Zoom.

Bijna alle cliënten, komen naar onze praktijk. Wanneer de situatie er om vraagt kunnen we echter wel kijken naar de mogelijkheden om de behandeling of begeleiding op school of thuis uit te voeren.

Kosten & aanmelding

De zorg die wij bieden valt onder de zgn. “Niet vrij-toegankelijke zorg”. Dat betekent dat voor een vergoeding van onze zorg u eerst een verwijsbrief van een arts of een psychiater nodig heeft of dat u zich eerst bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van uw gemeente heeft gemeld.

Wanneer uw arts of psychiater u naar ons heeft doorverwezen, kunt u zich direct bij ons aanmelden via het contactformulier op deze website. We nemen dan contact met u op om de verdere weg richting zorg toe te lichten.

Als u kiest voor een verwijzing via het CJG, zal een jeugdprofessional (JP) eerst een zogenaamd ‘keukentafelgesprek’ met u voeren om de zorgvraag duidelijk te krijgen en in te schatten of zij een verwijzing naar ons nodig vinden. Als inwoner van uw gemeente heeft u wel de vrijheid om de zorgaanbieder te kiezen die u wilt hebben. De JP zal ook met u de verdere procedure doornemen

Deze toegangen via een arts of het CJG gelden voor zowel de Brabantse als de Zeeuwse kinderen.

Hiernaast is het natuurlijk mogelijk om onze diensten zelf te betalen. Deze particuliere tarieven zullen we met u bespreken tijdens het intakegesprek.

Vertrouwenspersoon en klachtenregeling

Wij streven naar tevreden cliënten. Wij doen ons uiterste best u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wanneer u toch vindt dat iemand van ons u onjuist heeft bejegend of wij in onze zorg-/dienstverlening tekort schieten, dan kun u dit kenbaar maken. U kunt natuurlijk altijd eerst contact opnemen met de behandelaar of met de directie, maar indien u wenst kunt u ook gebruik maken van onderstaande opties.

Vertrouwenspersoon

U kunt voor advies, vragen of klachten naar een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt hij of zij u met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente.  

 De vertrouwenspersoon voor Homs Psychologie is voor cliënten uit Brabant iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 op het telefoonnummer 013-5942170 of via de mail vertrouwenspersoon@zorgbelang-brabant.nl 

Cliënten uit Zeeland kunnen vanuit onze aansluiting bij de CKZ contact opnemen met Jeugdstem, via het nummer: 088-555 1000 of via het email adres: info@akj.nl. Op de site www.jeugdstem.nl kan ook een contactformulier worden ingevuld of kan er worden gechat met een medewerker.

Klachtencommissie

U heeft ook het recht om direct een klachtenfunctionaris in te schakelen. In deze commissie zitten mensen die onafhankelijk zijn en dus niet bij Homs Psychologie horen.

De onafhankelijke klachtenfunctionaris is voor Brabantse cliënten iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 uur telefonisch te benaderen via het algemene nummer van Zorgbelang Brabant|Zeeland op telefoonnummer 013-5942170. Bij geen gehoor kan de voicemail worden ingesproken. Daarnaast is de klachtenfunctionaris te bereiken via het emailadres klachtenfunctionarig@zorgbelang-brabant.nl 

Voor Zeeuwse cliënten kan er vanuit onze aansluiting bij de CKZ contact worden opgenomen via het telefoonnummer: 013-250073 of via het email adres: klachtencommissiezeeland@viazorg.nl.